Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: за минулу добу бойовики 40 разів обстрілювали позиції військових на Донбасі


Проросійські бойовики на Донбасі, архівне фото
Проросійські бойовики на Донбасі, архівне фото

У штабі АТО заявляють, що за минулу добу проросійські бойовики 40 разів обстрілювали позиції українських військових на Донбасі.

Як повідомляють у прес-центрі штабу, найбільше обстрілів було біля Мар’їнки, де бойовики майже півтора десятка разів відкривали вогонь по опорних пунктах військових з мінометів калібру 82 міліметри, гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

«З боку тимчасово окупованого Донецька та його передмістя бойовики інтенсивно обстрілювали наші опорні пункти на підступах до Авдіївки, Красногорівки та Невельського. Там вони застосовували стрілецьке озброєння, гранатомети, а також міномети калібрів 82 та 120 міліметрів», – йдеться у повідомленні.

За даними штабу, з околиць окупованої Горлівки бойовики вели вогонь з 82-міліметрових мінометів по позиціях українських військових у Зайцеві, а на маріупольському напрямку бойовики обстріляли опорні пункти військових біля Лебединського з 120-міліметрових мінометів, біля Талаківки – з мінометів калібру 82 міліметри та стрілецької зброї.

В угрупованні «ДНР» також звинувачують українських військових в обстрілах, зокрема, в обстрілах околиць Донецька, околиць Ясинуватої, Докучаєвська, сіл Саханка і Комінтернове. Сепаратисти з угруповання «ЛНР» наразі про обстріли не повідомляють.

За підсумками останнього засідання Контактної групи спеціальний представник ОБСЄ в групі Мартін Сайдік повідомив, що Контактна група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і Травневих свят. Режим повного припинення вогню повинен настати з 30 квітня 2016 року.

XS
SM
MD
LG