Доступність посилання

ТОП новини

На рейді Севастополя 9 травня вишикують російські бойові кораблі


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

За рішенням командувача Чорноморського флоту Росії адмірала Олександра Вітка 9 травня з нагоди святкування Дня перемоги на рейді окупованого Севастополя будуть вишикувані російські бойові кораблі, повідомляє прес-служба Південного військового округу Росії.

«Планується, що у святкові лави стануть прикрашені прапорами ракетний корабель на повітряній подушці «Самум», протидиверсійний катер «П-424», катер зв’язку, малий ракетний корабель «Зелений Діл», а також вперше – новітній дизель-електричний підводний човен «Ростов-на-Дону», – мовиться в повідомленні.

У прес-службі відзначили, що формування святкових лав кораблів почнеться вже в найближчі дні.

У Севастополі 9 травня з 7:30 до 15:00 обмежать рух транспорту центральним міським кільцем у зв’язку з проведенням параду Перемоги.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав закон про це. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG