Доступність посилання

ТОП новини

Суд прийняв позов Навального до Кисельова і каналу «Росія-1»


Олексій Навальний
Олексій Навальний

Савеловський суд Москви прийняв до розгляду позов про захист честі і гідності Олексія Навального, поданий до телеканалу «Росія-1», телеведучого Дмитра Кисельова і автора фільму «Ефект Браудера» Євгена Попова. Про це в своєму блозі повідомив сам опозиціонер. Позивач і відповідачі повинні з’явитися в суд 19 травня.

27 квітня Навальний подав до суду позов про захист честі й гідності проти телеканалу «Росія-1» у зв’язку з сюжетом, в якому його звинувачують у співпраці з іноземними спецслужбами. 29 квітня суд відмовився прийняти позов Навального, заявивши, що в ньому не вказано, в чому полягає порушення прав, свобод і законних інтересів позивача. Після цього політик направив до суду виправлену позовну заяву.

13 квітня в ефірі телеканалу «Росія-1» показали фільм під назвою «Ефект Браудера», в якому стверджується, що Навальний нібито був завербований іноземними спецслужбами для підриву конституційного ладу Росії. Опозиціонер звернувся в ФСБ Росії з проханням вилучити і перевірити справжність документів, на підставі яких автори сюжету роблять такі висновки

XS
SM
MD
LG