Доступність посилання

ТОП новини

У Росії ув’язнили блогера за поширення в соцмережах статті «Крим – це Україна»


Суд в російському місті Твер засудив чоловіка до 2 років і 3 місяців позбавлення волі за поширення у соціальній мережі статті про окупований Росією Крим. Відповідне рішення Заволзький суд Твері виніс 5 травня.

Суд заявив, що підсудний Андрій Бубеєв поширив на своїй сторінці статтю «Крим – це Україна» публіциста Бориса Стомахіна, чиї публікації були визнані «екстремістськими» і такими, що загрожують територіальній цілісності Росії».

У частині тексту, поширеній Бубеєвим, йдеться про те, що український Чорноморський регіон Криму був незаконно анексований Росією і має бути повернутий Україні.

Крім того, звинувачення через розпалювання національної ворожнечі висунули і 62-річному Миколі Єгорову з Чувашії за поширення цієї ж статті Стомахіна. Єгоров заперечує усі звинувачення. Суд у його справі ще триває.

У квітні 2015 року Московський міський суд засудив Стомахіна до семи років позбавлення волі за звинуваченням у сприянні тероризму та екстремізму. Стомахін каже про політичну мотивованість звинувачень проти нього.

XS
SM
MD
LG