Доступність посилання

ТОП новини

СБУ знайшла причетних до теракту на Херсонщині – Гітлянська


Один із підозрюваних у теракті на Херсонщині (фото СБУ)
Один із підозрюваних у теракті на Херсонщині (фото СБУ)

Співробітники Служби безпеки України знайшли осіб, причетних до теракту 14 квітня в Новоолексіївці Херсонської області, внаслідок якого одна людина загинула й шестеро були поранені. Про це повідомила у Facebook речниця спецслужби Олена Гітлянська.

За її словами, ці особи є «терористами, фінансованими та керованими представниками спецслужб Російської Федерації», вони планували ще один вибух, який «мав статися у 20-х числах квітня в Генічеську».

«Під час обшуку в автомобілі терористів співробітники СБ України спільно з поліцією вилучили пластид у тротиловому еквіваленті майже 40 кілограмів. Тривають необхідні оперативно-слідчі дії», – вказала Гітлянська.

Також, за даними спецслужби, ця група осіб «намагалася дестабілізувати ситуацію на Херсонщині під час відзначення 71-ї річниці Дня перемоги».

14 квітня в селищі Новоолексіївка Генічеського району стався вибух в автомобілі ВАЗ-2101 з одеськими номерами, припаркованому в громадському місці. Вибух був кваліфікований як терористичний акт.

Генічеський район Херсонської області розташований поблизу адмінкордону з Кримом, який навесні 2014 року незаконно анексувала Росія.

XS
SM
MD
LG