Доступність посилання

ТОП новини

У Грузії на День проти гомофобії вшанували й День святості сім’ї


Учасники православного маршу у Тбілісі, відеокадр
Учасники православного маршу у Тбілісі, відеокадр

У столиці Грузії відзначили не тільки Міжнародний день боротьби проти гомофобії і трансфобії, що святкується 17 травня, а й День святості сім’ї, який на цю ж дату запровадив патріарх Грузинської православної церкви, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Обидві акції відбулися спокійно.

Незначні сутички сталися під час арешту нечисленної акції активістів спільноти лесбійок, геїв, бісексуалів, трансгендерів та інтерсексів, коли вони намагалися написати гасло «кохання рівноправне» на стіні Патріархії Грузинської православної церкви й на асфальті біля будівлі. Поліція затримала було 10 активістів. Трьох відразу відпустили, інших сім звинуватили у спротиві поліції й заподіянні шкоди зовнішньому виглядові міських будівель. Як очікують, суд засудить їх до штрафу.

Тим часом на центральному проспекті Руставелі відбулася багатотисячна хода вірних Грузинської православної церкви, що відгукнулися на заклик її патріарха Ілії II щороку відзначати 17 травня День святості родини. Демонстранти перекрили проспект на годину, йдучи з церковними корогвами й іконами. На чолі ходи стали священики й політики консервативних поглядів.

У Грузії значна частина суспільства негативно ставиться до публічних акцій ЛГБТІ-спільноти. Попередніми роками у країні ставалися напади на активістів спільноти, що намагалися провести свої марші.

На Заході звертають увагу, що права ЛГБТІ-спільноти є одними з головних людських прав.

XS
SM
MD
LG