Доступність посилання

ТОП новини

Ківа заявляє, що його перевели на іншу посаду в МВС


Ілля Ківа
Ілля Ківа

Керівник департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції України Ілля Ківа заявив, що його перевели на іншу посаду.

«Рапорт про переведення вже підписаний», – сказав він, не уточнивши, на яку посаду його перевели.

Ківа повідомив, що залишається у структурі МВС.

Наразі у МВС цю інформацію не коментують, проте напередодні міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що Ківа перейде на іншу роботу і не працюватиме в поліції.

У квітні голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе заявила про те, що ініціює звільнення керівника департаменту протидії наркозлочинності Іллі Ківи через некоректні висловлювання. Деканоїдзе, зокрема, розкритикувала інтерв’ю Ківи у ЗМІ, де він допустив можливість замаху на себе з боку бійців АТО, яким, на думку Ківи, «немає чим зайнятися, а рука лише до автомата і звикла».

Згодом уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська звернулася до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханням звільнити Ківу. Зокрема, омбудсмен у своєму зверненні заявила про «непоодинокі публічні прояви дискримінаційної поведінки Іллі Ківи та його гомофобні висловлювання».

Водночас сам Ілля Ківа на сторінці у Facebook повідомив про створення спецкомісії щодо перевірки його діяльності на посаді начальника департаменту протидії наркозлочинності.

Ківа очолив департамент протидії наркозлочинності у жовтні минулого року.

XS
SM
MD
LG