Доступність посилання

ТОП новини

ЗМІ: WADA заявила Росії про неприйнятність втручання ФСБ у роботу допінг-офіцерів


Набір допінг-офіцера
Набір допінг-офіцера

Голова Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) Крейґ Ріді направив листа міністру спорту Росії Віталієві Мутку в зв’язку з повідомленнями про те, що співробітники ФСБ Росії перешкоджають діяльності допінг-офіцерів, які тестують російських спортсменів, в рамках розслідування допінгового скандалу. Про це пише The Times.

За даними видання, два тижні тому німецького представника WADA зупинили троє озброєних співробітників ФСБ Росії при спробі протестувати спортсмена-паралімпійця в закритому місті Трьохгорний в Челябінській області Росії.

Ріді в листі до Мутка зажадав відкрити доступ допінг-офіцерам WADA до спортсменів, які перебувають у закритих містах, і попередив, що такі дії співробітників спецслужб є «абсолютно неприйнятними».

Останнім часом у ЗМІ неодноразово лунали звинувачення в тому, що десятки російських спортсменів, у тому числі золотих медалістів Олімпіади в Сочі брали участь в «підтримуваній державою допінговій програмі».

Міністр спорту Росії Віталій Мутко назвав ці твердження «абсурдними», заявивши, що це частина «інформаційної війни» проти російських спортсменів.

Всесвітнє антидопінгове агентство почало розслідування можливого застосування допінгу російськими спортсменами під час зимової Олімпіади в Сочі.

Глава Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах заявив, що МОК проведе перевірку допінг-проб спортсменів Олімпійських ігор у Сочі.

XS
SM
MD
LG