Доступність посилання

ТОП новини

Нацполіція України: розслідується 11 проваджень щодо перешкоджання роботі журналістів в Криму


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Національній поліції України повідомляють, що правоохоронці проводять досудове розслідування по 16 кримінальним провадженням за фактом перешкоджання роботи ЗМІ, 11 з них стосуються фактів перешкоджання роботі журналістів в анексованому Росією Криму.

«На даний час слідчі підрозділи ГУНП в АРК і Севастополі (працюють на території материкової України – ред.) розслідують 11 кримінальних проваджень за статтею 171 Кримінального кодексу України. Протягом 2015 року у відомство з ГУНП в Херсонській області передали 20 кримінальних проваджень щодо злочинів, здійснених відносно працівників масової інформації на території АРК», – йдеться в повідомленні відомства.

Після анексії Криму Росією на початку 2014 року на півострові неодноразово фіксувалися факти затримання, переслідування журналістів, в тому числі, іноземних. Підконтрольні Москві силовики під різними приводами проводять обшуки в будинках журналістів.

За час анексії в Криму припинили існування понад 10 видань, багато представників ЗМІ змушені були переїхати на територію материкової України.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG