Доступність посилання

ТОП новини

Чехія: посольство Росії зобразило червоні зірки на могилах вояків царського війська – ЗМІ


Чеські засоби інформації повідомили, що посольство Росії, реставруючи могили військових російської царської армії, зобразило на них замість хрестів червоні п’ятикутні зірки.

Символи російської, а потім радянської Червоної армії, що почали вживатися після її створення 1918 року, тепер прикрашають на цвинтарі чеського міста Роудніце-над-Лабем могили двох російських військовополонених, що померли в лазаретах у цьому місті 1915 і 1917 років. Раніше на цих могилах були православні хрести з табличками з іменами померлих.

Як каже дирекція цвинтаря, її увагу до цієї невідповідності привернули відвідувачі, що помітили комуністичні символи.

За повідомленнями, посольство Росії в Чехії, що здійснило таку реставрацію, визнало, що припустилося помилки. Представник посольства Валерій Коннов запевнив, що цю помилку виправлять і пам’ятники якнайшвидше приведуть до вигляду, що відповідатиме історичним обставинам.

У Росії, де останніми роками запроваджується культ вшанування перемоги радянських військ над нацистами під час Другої світової війни, справжня й вигадана (на кшталт «георгіївських стрічок») символіка Червоної армії широко використовується з пропагандистською метою.

XS
SM
MD
LG