Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі загиблих серед військових немає, 2 поранені – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі загиблих серед українських військових немає, двоє поранені, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

Він уточнив, що це сталося в авдіївській промзоні.

Лисенко зазначив, що на луганському напрямку вчора було чотири обстріли у Станиці Луганській, Сокільниках та Новозванівці.

«На донецькому напрямку основна активність бойовиків припала на вже «гарячі точки» – Луганське, Зайцеве, Авдіївку. Епізодично окупанти застосовують міномети. Всього за минулу добу тут відбулося 16 ворожих обстрілів, зокрема 5 – із застосуванням важкого озброєння», – сказав він.

За даними Лисенка,вчора на маріупольському напрямку було 12 обстрілів, зокрема, бойовики обстрілювали Мар’їнку, Гранітне, Широкине.

В угрупованні «ДНР» українських військових звинувачують в обстрілі передмість Донецька та Горлівки. Сепаратисти з угруповання «ЛНР» заявляють, що українські військові за минулу добу двічі обстріляли райони сіл Калинове і Калинівка.

За підсумками засідання Тристоронньої контактної групи 29 квітня спеціальний представник ОБСЄ в групі Мартін Сайдік повідомив, що група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Режим повного припинення вогню мав настати з 30 квітня 2016 року. Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися.

На засіданні Тристоронньої контактної групи 18 травня сторонам не вдалося досягти якихось домовленостей.

XS
SM
MD
LG