Доступність посилання

ТОП новини

Адміністрація президента України опублікувала указ про помилування Александрова і Єрофеєва


Євген Єрофеєв (л) і Олександр Александров у суді в Києві, 18 квітня 2016 року
Євген Єрофеєв (л) і Олександр Александров у суді в Києві, 18 квітня 2016 року

Указ про помилування російських військових Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва опублікований на сайті президента України.

Відповідно до документа, російських військових звільнили від подальшого відбування основного та додаткового покарань.

У документі зазначається, що указ набирає чинності з дня його підписання – 24 травня.

Раніше сьогодні адвокат російського військовослужбовця Олександра Александрова Валентин Рибін заявив про подання для розгляду президентові України Петру Порошенку клопотання про помилування російських військовослужбовців Євгена Єрофеєва та Олександра Александрова.

Згодом стало відомо, що Надія Савченко, ув’язнена в Росії, повертається до України, а двоє російських громадян Олександр Александров і Євген Єрофеєв, ув’язнені в Україні, летять до Росії в рамках обміну. Пізніше адвокат Валентин Рибін повідомив, що літак з російськими військовослужбовцями приземлився в московському аеропорту «Внуково». Він зазначив, що вони – «абсолютно вільні люди Росії прибули на територію Росії».

Наразі Савченко перебуває на території України. У Росії повідомили, що президент Росії Володимир Путін підписав указ про помилування Савченко на прохання родичів журналістів, у загибелі яких її звинувачували. Цей указ підписаний 25 травня.

Натомість сестра Надії Савченко Віра наголошувала, що її сестра про помилування у Путіна не просила.

XS
SM
MD
LG