Доступність посилання

ТОП новини

ФСБ в окупованому Криму викликала на новий допит заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова


Ільмі Умеров
Ільмі Умеров

Заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова 26 травня знову викликають до управління російського ФСБ в окупованому Сімферополі.

«Як сказав слідчий, викликали для ознайомлення з матеріалами, які будуть передані на експертизу. Мабуть, він має на увазі відеозапис того ефіру телеканалу ATR від 19 березня, що зазначений в обвинуваченні», – написала у Facebook дочка Умерова Айше.

19 травня силовики в окупованому Криму після допиту в управлінні ФСБ пред’явили звинувачення заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерову.

12 травня в його будинку провели обшук, слідчий кримського управління ФСБ Росії вручив йому підписку про невиїзд.

Підконтрольна Кремлю прокуратура Криму офіційно заявила про порушення кримінальної справи відносно Умерова за «сепаратизм».

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG