Доступність посилання

ТОП новини

Amnesty International: становище вимушених переселенців в Афганістані погіршилося 


Внутрішньо переміщені афганці в тимчасовому житлі в провінції Герат
Внутрішньо переміщені афганці в тимчасовому житлі в провінції Герат

Становище вимушених переселенців в Афганістані погіршилося, незважаючи на обіцянки з боку уряду. За останні три роки кількість афганців, змушених тікати із зони збройного конфлікту, зросла до 1,2 мільйона людей, повідомляє Amnesty International.

Внутрішньо переміщені особи в Афганістані страждають від відсутності відповідного житла та через неякісне харчування. Вони живуть у землянках або брезентових наметах, без води чи каналізації. Багатьом людям загрожує примусове виселення. Вони не мають можливостей для отримання освіти або працевлаштування.

«Вони (внутрішньо переміщені особи – ред.) стикаються з досить частим переслідуванням як з боку уряду, так і з боку приватного сектору, так званої земельної мафії, яка, як правило, є сумішшю місцевої влади і польових командирів», – зазначив експерт Amnesty International з проблем Південної Азії Олоф Блумквіст у своєму звіті, який базується на інтерв’ю з більш ніж 100 переміщеними особами з таборів і поселень у Гераті, Кабулі і Мазарі-Шарифі.

Він також зауважив, що переселенці не мають нікого, хто б захистив їх чи надав допомогу. На відміну від багатьох афганських мігрантів за кордоном, внутрішньо переміщені афганці «не мають коштів, щоб залишити країну».

XS
SM
MD
LG