Доступність посилання

ТОП новини

Рада планує збільшити покарання за керування автомобілями у нетверезому стані


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Верховна Рада України ухвалила у першому читанні проект закону, який передбачає підвищення покарання для водіїв за керування автомобілем у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їхню увагу та швидкість реакції.

Рішення підтримали 254 народні депутати за необхідних 226.

Народний депутат України Андрій Тетерук (фракція «Народний фронт»), який є автором законопроекту, зазначив, що при затриманні вперше у стані сп’яніння водій «буде платити штраф 10 тисяч 200 гривень, що становить 600 неоподаткованих мінімумів, і буде позбавлений права керування авто терміном один рік».

У чинній редакції Кодексу про адміністративні правопорушення за водіння в нетверезому вигляді передбачено штраф у 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і позбавлення права водіння на строк від 1 до 2 років.

Законопроект також передбачає, що повторне протягом двох років водіння в нетверезому вигляді карається штрафом у 1 200 неоподатковуваних мінімумів доходів і позбавленням права водіння на 3 роки.

Якщо протягом п’яти років після цього водія зупинять нетверезим утретє, штраф складе 40 800 гривень, а права водіння його позбавлять на 10 років.

XS
SM
MD
LG