Доступність посилання

ТОП новини

Верховний суд Росії відмовився переглядати вирок Сенцову і Кольченку


Олег Сенцов (л) і Олександр Кольченко
Олег Сенцов (л) і Олександр Кольченко

Верховний суд Росії відмовив адвокатам засуджених кримчан Олега Сенцова і Олександра Кольченка в розгляді їхньої касаційної скарги. Про це проекту Радіо Свобода Крим.Реалії повідомили в прес-службі суду.

Рішення про відмову на перегляд вироку ухвалене 30 травня.

«Винесена ухвала про відмову в передачі справи і касаційних скарг адвокатів для розгляду в судовому засіданні суду касаційної інстанції», – повідомили в прес-службі суду.

Адвокат одного із засуджених Світлана Сидоркіна заявила, що їй не повідомляли про таке рішення.

«Там такий порядок: документи надходять до Верховного суду. Суддя Верховного суду досліджує пакет документів і, якщо він вважає за потрібне відновити провадження у справі і вимагати документи, розглянути справу і повідомити сторонам, тоді він повідомляє. У даному випадку, документи були витребувані, але, мабуть, суд вирішив, що немає підстав для передачі справи для розгляду судом касаційної інстанції», – зазначила адвокат у коментарі для Крим.Реалії.

За її словами, подальшим кроком в рамках російського судочинства може бути тільки оскарження рішення судді Верховного суду, який відхилив касацію, на ім’я голови суду. Вона також нагадала про поданий раніше позов до Європейського суду з прав людини.

Адвокат Сенцова Дмитро Дінзе відмовився коментувати рішення Верховного суду Росії.

На початку травня з’явилася інформація про те, що Сенцов і Кольченко підписали документи для екстрадиції в Україну.

У серпні 2015 Північно-Кавказький військовий окружний суд Росії засудив Сенцова і Кольченка до 20 і 10 років позбавлення волі відповідно за звинуваченням у підготовці терактів у Криму. Самі засуджені і правозахисні організації вважають звинувачення на їхню адресу необґрунтованими і політично мотивованим.

XS
SM
MD
LG