Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти 17 разів обстрілювали позиції українських військових – штаб


Українська сторона заявляє, що від початку доби і до 18.00 підтримувані Росією сепаратисти 17 разів обстрілювали їхні позиції на всіх напрямках.

«Вночі російські найманці здійснювали обстріли неподалік Мар’їнки та Красногорівки зі стрілецької зброї, гранатометів та мінометів калібру 82 міліметри. Згодом ворог долучив ще й артилерійські системи калібру 122 міліметри. Пошкоджено 3 будинки місцевих мешканців, гуртожиток, будівля технікуму та мережі електропостачання», – повідомили ввечері 3 червня у штабі української воєнної операції.

«Упродовж доби супротивник ще двічі відкривав вогонь з протитанкових ракетних комплексів у районі Новотроїцього та продовжував вдаватись до збройних провокацій на маріупольському напрямку. На Луганщині поблизу Станиці Луганської, бойовики обстрілювали українських воїнів з автоматичних гранатометів, а неподалік Новоолександрівки з великокаліберних кулеметів», – зазначили у штабі.

В угрупованні «ДНР» кажуть, що сьогодні українські військові випустили 69 мін по північних околицях Донецька – Ясинуватій та Докучаєвську.

В угрупованні «ЛНР» повідомляють про обстріл села Веселогорівка.

Угруповання «ДНР» і «ЛНР», які контролюють частину Донецької і Луганської областей, визнані в Україні терористичними.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушується, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені. Сторони звинувачують у порушеннях одна одну й заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG