Доступність посилання

ТОП новини

Гончаренко про справу ГПУ: готовий до вимірювання рівня вати у крові


Олексій Гончаренко
Олексій Гончаренко

Заступник голови фракції «Блок Петра Порошенка» Олексій Гончаренко заявляє, що готовий до будь-якої перевірки. Так він прокоментував інформацію, оприлюднену депутатами Радикальної партії, що Генпрокуратура України порушила проти Гончаренка кримінальну справу за статтею «посягання на територіальну цілісність і недоторканність України».

«Що стосується мене, то готовий до перевірки аж до виміру рівня вати у моїй крові, – написав Олексій Гончаренко 4 червня у Facebook.

«Просування «русского мира» – це мабуть, коли я захищав Україну 2 травня 2014 року в Одесі у центрі і біля Будинку профспілок. «Зустріч з кураторами ФСБ» – це мабуть коли опричники Путіна мене заарештували на марші пам’яті Нємцова у Москві, на якому я йшов з портретом Надії Савченко в руках. Мої «куратори» ще і побили мене, мабуть, для відводу очей. А посягання на територіальну цілісність України – це, мабуть, коли я у день «референдуму» у Криму прорвався на дільницю, де голосував Аксьонов з українським прапором у руках», – зазначив Гончаренко.

Раніше у суботу народний депутат від фракції Радикальної партії Андрій Лозовий розмістив на своїй сторінці у Facebook відповідь ГПУ на депутатське звернення депутата з його ж фракції Ігоря Мосійчука, в якому йдеться про відкриття кримінального провадження щодо Олексія Гончаренка.

«Щодо народного депутата від БПП, відомого одеського сепаратиста Олексія Гончаренка відкрили кримінальне провадження за статтею 110 Кримінального кодексу України – посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, а також статті 161 – порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, належності і їх ставлення до релігії», – зазначив Лозовий.

Радіо Свобода намагалося отримати щодо цього коментар у Генпрокуратурі України. Наразі там ситуації не коментували і пообіцяли надати інформацію у понеділок.

XS
SM
MD
LG