Доступність посилання

ТОП новини

ООН тимчасово вилучила коаліцію на чолі з Саудівською Аравією із «чорного списку» через убивства дітей в Ємені


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

В ООН заявили про тимчасове вилучення коаліції на чолі з Саудівською Аравією, яка проводить бомбардування в Ємені, з «чорного списку» за вбивство сотень дітей. Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун погодився з пропозицією Саудівської Аравії спільно розглянути випадки, про які йдеться у раніше оголошеній доповіді.

Рішення про повне видалення коаліції з «чорного списку» буде після ретельного аналізу ситуації, додав 6 червня речник генсекретаря ООН Стефан Дюжаррік.

Минулого тижня Саудівська Аравія гнівно відреагувала на «чорний список» ООН, в якому йдеться, що нібито через повітряні удари коаліції, яка підтримує єменські урядові сили в боротьбі проти повстанців з угруповання Хуті, загинуло 60% відсотків із усього 785 дітей, чиє життя обірвалося у Ємені за минулий рік.

Посол Саудівської Аравії Абдулла аль-Муаллімі 6 червня висловив переконаність у «остаточному і безумовному» вилученні з «чорного списку» ООН коаліції. Раніше він заявляв про «глибоке розчарування» доповіддю, а цифру про 60% відповідальності за дитячі смерті «сильно перебільшеною».

Коаліція розпочала свою повітряну кампанію проти повстанців Хуті в березні 2015 року, але антиурядові сили, як і раніше, контролюють столицю і багато районів країни.

XS
SM
MD
LG