Доступність посилання

ТОП новини

Штаб: сьогодні на Донбасі зафіксували 15 обстрілів позицій українських військових


Проросійський бойовик, архівне фото
Проросійський бойовик, архівне фото

У штабі АТО повідомляють, що сьогодні на Донбасі зафіксували 15 обстрілів позицій українських військових.

Як повідомляє прес-центр штабу, найактивніше проросійські бойовики обстрілюють позиції ЗСУ на донецькому напрямку, зокрема у передмісті Донецька.

«Там бойовики продовжують інтенсивно вести вогонь у районі Авдіївки, використовуючи стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети різних систем, гранатомети, а також міномети калібру 82 мм. Нехтуючи Мінськими домовленостями, російські найманці обстріляли захисників шахти Бутівка з 122 міліметрових самохідних артилерійських установок та випустили при цьому 18 снарядів», – йдеться у повідомленні.

За цими даними, по позиціях біля Майорська та Зайцева бойовики двічі відкривали вогонь з 82 та 120 міліметрових мінометів.

У штабі зазначають, що на маріупольському напрямку бойовики двічі обстріляли опорні пункти українських військових біля Новотроїцького з 82 міліметрових мінометів, а біля Широкина та Мар’їнки зі стрілецької зброї.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що українські військові обстріляли Горлівку та її околиці, селище Спартак, Олександрівку та Трудовське, околиці Ясинуватої, Оленівку, Докучаєвськ, село Комінтернове і Саханку. В угрупованні «ЛНР» стверджують, що за минулу добу українські військові три рази обстріляли їхні позиції, зокрема райони села Калинове та села Сміле.

У квітні Тристороння контактна група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Режим повного припинення вогню мав настати з 30 квітня 2016 року. Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися.

Проте обстріли на Донбасі продовжуються, а сторони звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG