Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі двоє військових загинули, 10 поранені – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі загинув один український військовий, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, ще один військовий загинув у результаті підриву вантажівки, десятеро українських бійців поранені, зокрема один отримав поранення в результаті підриву на розтяжці, двох військових було поранено під час обстрілів.

Лисенко зазначив, що на луганському напрямку підтримувані Росією бойовики порушили режим тиші чотири рази, важке озброєння при цьому не застосовувалося.

За даними речника, на донецькому напрямку зберігається напружена ситуація.

«Найбільш гаряче на донецькому напрямку було у Новгородському, що на захід від окупованої Горлівки. Так, пізно ввечері там було випущено ворогом 27 артилерійських снарядів та 45 крупнокаліберних мін. Паралельно російські найманці відкривали вогонь з гранатометів та стрілецької зброї», – сказав він, додавши, що усього на донецькому напрямку вчора відбулося 12 обстрілів.

Лисенко також повідомив, що на маріупольському напрямку вчора епіцентром бойових дій була Красногорівка, де за добу бойовики випустили близько 50 мінометних мін, 15 артилерійських снарядів, а пізно ввечері застосували танк та бронетехніку.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що українські військові вночі обстріляли з важких озброєнь Донецьк і Горлівку. В угрупованні «ЛНР» стверджують, що за минулу добу українські військові п’ять разів обстріляли їхні позиції, зокрема біля села Калинове.

У квітні Тристороння контактна група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Режим повного припинення вогню мав настати з 30 квітня 2016 року. Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися.

Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG