Доступність посилання

ТОП новини

Речниця Луценка: ГПУ отримала подання на зняття недоторканності з депутата Онищенка


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Генеральна прокуратура отримала подання на зняття недоторканності з депутата Верховної Ради Олександра Онищенка. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила прес-секретар генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган.

«Подання щойно надійшло», – повідомила вона, додавши, що Луценко наразі перебуває в Брюсселі (Бельгія).

Крім того, Сарган висловила невдоволення тим, що журналісти поширили інформацію про можливе зняття недоторканності з Онищенка.

У квітні минулого року стало відомо, що Генеральна прокуратура відкрила досудове слідство стосовно «Укргазвидобування» у справі, одним з фігурантів якої є Онищенко.

Раніше сьогодні стало відомо, що співробітники НАБУ проводить обшук в офісі Олександра Онищенка. За інформацією бюро, обшуки відбуваються за адресами фірм, що фігурують у розслідуванні щодо реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з «Украгазвидобуванням»

У НАБУ і Антикорупційній прокуратурі обіцяють сьогодні о 15:00 провести брифінг про результати слідчих дій, що відбуваються сьогодні у чотирьох обласних центрах України в рамках розслідування зловживань народних депутатів України та вищих посадових осіб держави при реалізації газу, видобутого під час спільної діяльності з «Укргазвидобування».

Водночас депутат Олександр Онищенко повідомив виданню «Українська правда», що обшуки відбуваються у його приймальні. Він заявив, що показав співробітникам НАБУ «всі документи, що це офіційна приймальня народного депутата, але вони продовжують займатися бєспрєдєлом».

XS
SM
MD
LG