Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокурор Луценко оприлюднив подання про позбавлення недоторканності депутата Ради Онищенка


Юрій Луценко
Юрій Луценко

Генеральний прокурор України Юрій Луценко направив до Верховної Ради подання про позбавлення недоторканності народного депутата Олександра Онищенка. Цей документ він опублікував зранку 16 травня на сторінці в Facebook.

«Відповідно до ч. 2 ст. 80 Конституції України ч. 1 ст. 27 Закону України «Про статус народного депутата України», ч. 2 ст. 482 КПК України, ст. 218 Закону України «Про регламент Верховної Ради України» направляю для розгляду подання про згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата України Онищенка Олександра Романовича», – мовиться в документі.

Антикорупційний прокурор Назар Холодницький 15 червня заявив, що передав генеральному прокуророві Юрію Луценкові матеріали для подання на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата Олександра Онищенка з депутатської групи «Воля народу».

Холодницький зазначив, що це подання підготували в рамках розслідування кримінального провадження про зловживання у реалізації газу, видобутого під час спільної діяльності з «Укргазвидобуванням».

Водночас директор НАБУ Артем Ситник додав, що місце перебування Онищенка відоме, він перебуває в Україні, але має імунітет як народний депутат.

15 червня співробітники НАБУ провели обшук в офісі Олександра Онищенка. За інформацією бюро, обшуки відбуваються за адресами фірм, що фігурують у розслідуванні щодо реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з «Украгазвидобуванням».

Водночас депутат Олександр Онищенко повідомив виданню «Українська правда», що обшуки відбуваються у його приймальні. Він заявив, що показав співробітникам НАБУ «всі документи, що це офіційна приймальня народного депутата, але вони продовжують займатися «бєспрєдєлом».

XS
SM
MD
LG