Доступність посилання

ТОП новини

Суд доручив СБУ розслідувати заяву Краснова про побиття – дружина активіста


Станіслав Краснов
Станіслав Краснов

Шевченківський районний суд Києва доручив Службі безпеки України розслідувати заяву про побиття голови «Цивільного корпусу «Азов-Крим» Станіслава Краснова при доставці в суд 22 червня, повідомила проекту Радіо Свобода Крим.Реалії дружина Краснова, Оксана.

«Що стосується скарги на побиття, вчора суд зобов’язав СБУ, незрозуміло чому саме їх, розслідувати відповідно до статті 206 Кримінально-процесуального кодексу даний факт. Але саме те, що побиття розглядатиме СБУ, викликає сумніви в об’єктивності і неупередженості розгляду», – сказала Оксана Краснова.

Вона додала, що засідання Шевченківського суду 23 червня щодо клопотання прокуратури і СБУ про продовження на два місяці строку тримання під вартою Краснова перенесене на 13:00 у зв’язку з медичним оглядом активіста і проханням адвоката.

СБУ наразі не коментувала розслідування фактів побиття активіста.

Про те, що Краснова побили в СІЗО, 22 червня заявили його адвокат і дружина. Один із захисників Краснова Леонід Сиваков повідомив, що його підзахисного доправили в центральну лікарню «швидкої» допомоги в Києві після побиття в слідчому ізоляторі. Раніше він просив надати можливість участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції.

У Державній пенітенціарній службі України заявили, що перед конвоюванням в зал судових засідань черговий лікар СІЗО оглянув Краснова. У службі запевняють, що ознак застосування фізичної сили не було.

Станіслав Краснов був затриманий співробітниками СБУ із застосуванням фізичної сили в під Києвом в ніч з 28 на 29 лютого 2016 року. В СБУ стверджують, що Краснов закладав у схованку неподалік від автозаправної станції гранати і вибухові речовини загальною потужністю 42 кілограмів і тротиловому еквіваленті.

Керівник апарату глави СБУ Олександр Ткачук раніше заявив, що Краснов незадовго до затримання виїжджав до Білорусі для зустрічі зі своїм куратором з російських спецслужб. В СБУ також заявляють, що Краснов передав російським спецслужбам списки військовослужбовців полку «Азов».

Краснов наполягає, що СБУ сфальсифікувала справу проти нього і мстить за викриття незаконної діяльності представників правоохоронних органів України у 2013 році на території Криму.

XS
SM
MD
LG