Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ повідомила про 13 обшуків у справі «Держінвестпроекту»


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Генеральна прокуратура України повідомила про 13 обшуків у колишніх керівників та інших службових осіб «Держінвестпроекту України» та пов’язаних із ними осіб.

Ідеться про кримінальне провадження щодо посадовців цієї установи за фактом розтрати коштів державного бюджету в сумі майже 7,5 мільйонів гривень за часів президентства Віктора Януковича, мовиться в повідомленні. Їхні правопорушення кваліфікують за статтями Кримінального кодексу про привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою.

У перебігу обшуків слідчі вилучили комп’ютерну техніку, документи, електронні носії, в яких наявна інформація щодо розтрати грошових коштів службовими особами «Держінвестпроекту» та керівниками фіктивних підприємств, на рахунки яких безпідставно перераховувались кошти державного бюджету. Крім того, вилучено фінансово-господарську документацію, печатки фіктивних підприємств, у томі числі тих, які ліквідовано, а також грошові кошти в сумі понад 500 тисяч гривень.

У ГПУ нагадали, що в цьому кримінальному провадженні колишнього голову «Держінвестпроекту» Владислава Каськіва 16 березня повідомили про підозру в розкраданні державних коштів і тоді ж його оголосили в розшук.

Його підозрюють у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому в особливо великих розмірах чи групою осіб, та службове підроблення, тобто внесення службовою особою до офіційних документів сідомо неправдивих відомостей, що спричинило тяжкі наслідки.

Також Печерський районний суд Києва надав дозвіл на затримання підозрюваного Каськіва і наклав арешт на його майно.

Як заявляв раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, Владислав Каськів нині переховується за кордоном.

Досудове розслідування у справі службових осіб «Держінвестпроекту» почали у травні 2015 року. За даними МВС, вони 2012–2013 років заволоділи значними сумами, що належали державі.

XS
SM
MD
LG