Доступність посилання

ТОП новини

Суд щодо скарги на продовження арешту Краснова перенесли на 19 липня


Станіслав Краснов
Станіслав Краснов

Апеляційний суд Києва 5 липня переніс засідання щодо розгляду скарги голови «Громадянського корпусу «Азов – Крим» Станіслава Краснова на утримання під вартою.

Як повідомляє прес-служба суду, засідання перенесли «у зв’язку з недоставкою підозрюваного з Київського слідчого ізолятора до Апеляційного суду міста Києва».

19 липня засідання заплановано на 11:30.

Як вважають в прес-службі «Азову», Краснова повинні були звільнити негайно в залі суду 24 червня, але замість цього йому продовжили арешт. Прихильники активіста, які об’єдналися в «Комітет визволення Краснова», повідомили, що на засіданні 5 липня заарештованого включили відеозв’язком, але надалі ухвалили рішення відкласти суд.

Шевченківський районний суд Києва 24 червня продовжив на два місяці – до 22 серпня – термін утримання Краснова під вартою. До цього у активіста в суді стався гіпертонічний криз, йому викликали машину «швидкої допомоги». Днем раніше йому надавали медичну допомогу в центральній лікарні швидкої допомоги Києва. Як стверджує Краснов, до нього застосовували силу під час перевезення зі слідчого ізолятора до суду.

У Державній пенітенціарній службі України заявили, що перед конвоюванням в зал судових засідань черговий лікар СІЗО оглянув Краснова. У службі запевняють, що на його тілі не було пошкоджень і інших ознак застосування фізичної сили.

Станіслав Краснов був затриманий співробітниками СБУ із застосуванням фізичної сили в під Києвом в ніч з 28 на 29 лютого 2016 року. В СБУ стверджують, що Краснов закладав в схованку неподалік автозаправної станції гранати і вибухові речовини загальною потужністю 42 кілограми в тротиловому еквіваленті.

Керівник апарату глави СБУ Олександр Ткачук раніше повідомив, що Краснов незадовго до затримання виїжджав до Білорусі для зустрічі зі своїм куратором з російських спецслужб. В СБУ також заявляють, що Краснов передав російським спецслужбам списки військовослужбовців полку «Азов».

Краснов наполягає, що СБУ сфальсифікувала справу проти нього і мстить за викриття незаконної діяльності представників правоохоронних органів України у 2013 році на території Криму.

XS
SM
MD
LG