Доступність посилання

ТОП новини

«Дніпро-1» заявляє, що під час обшуків на базі полку постраждав співробітник полку


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Під час подій на базі полку «Дніпро-1» постраждав співробітник полку. Інформацію про це Радіо Свобода підтвердили в середу в прес-службі полку.

За даними прес-служби, інцидент стався при спробі слідчих Генеральної прокуратури України та співробітників підрозділу СБУ «Альфа» провести обшуки на базі полку: інспектор чергової частини відмовився пропускати силовиків, поки не повідомить керівництву, тоді до нього застосували силу.

За даними прес-служби, співробітник потребує медичної допомоги, однак не може її отримати, адже на територію бази полку нікого не пропускають. Обшуки тривають.

В обласному управлінні СБУ Радіо Свобода не підтвердили, але й не спростували інформацію про інцидент зі співробітником полку.

Генеральна прокуратура України нових офіційних повідомлень про події на базі «Дніпра-1» поки не оприлюднювала.

Раніше у середу в Генеральній прокуратурі України заявили, що разом з СБУ розпочали спецоперацію вилучення незаконно утримуваної зброї та боєприпасів, які були викрадені й вивезені із зони проведення АТО, на базі полку патрульної служби поліції особливого призначення «Дніпро-1». У Генпрокуратурі також повідомили, що виявили на базі «Дніпра-1» «рекордну кількість незаконно утримуваної зброї».

Водночас у полку «Дніпро-1» заявляють, що вся зброя, виявлена правоохоронцями, була надана підрозділові Головним управлінням Національної поліції України і перебуває офіційно на балансі полку.

У полку також заявили, що вважають справу політично мотивованою, такою, що пов’язана з виборами до Верховної Ради на 27-му окрузі в Дніпрі, де балотується один зі співробітників підрозділу.

XS
SM
MD
LG