Доступність посилання

ТОП новини

США: четверо поліцейських загинули під час заворушень у Далласі


Акція протесту в Далласі, США, 7 липня 2016 року
Акція протесту в Далласі, США, 7 липня 2016 року

Четверо поліцейських загинули в американському місті Даллас, ще кілька правоохоронців поранені під час заворушень, що спалахнули 7 липня. За повідомленнями, поліцейські могли стати жертвами двох снайперів.

Акції протесту відбулися також у Чикаго, Нью-Йорку, Лос-Анджелесі, Сент-Полі та інших американських містах, але там вони минули без жертв.

Демонстранти вийшли на вулиці, щоб висловити обурення через смерть упродовж двох днів двох чорношкірих чоловіків, застрелених поліцією.

Учасники акцій протесту відреагували, зокрема, на загибель поблизу міста Сент-Пол у штаті Міннесота 32-річного Філандо Кестайла. 6 липня його подруга, Даймонд Рейнолдз опублікувала відео, як він помирає в калюжі крові. Перед тим Кестайл був зупинений поліцією через псування чужого автомобіля. Він був застрелений після того, як проінформував офіцера поліції, що має пістолет і дозвіл на його носіння, а потім, за словами Рейнолдз, потягнувся за гаманцем.

7 липня інший чорношкірий чоловік, Алтон Стерлінґ, був убитий під час сварки з двома офіцерами поліції в Батон-Руж, штат Луїзіана. Відео цього інциденту, де батько п’ятьох дітей був застрелений, коли був притиснутий поліцейськими до землі, також викликало обурення в соціальних мережах.

XS
SM
MD
LG