Доступність посилання

ТОП новини

НАТО закликає Росію припинити підтримку бойовиків – Столтенберґ


Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ (п) і президент України Петро Порошенко, Варшава, 9 липня 2016 року
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ (п) і президент України Петро Порошенко, Варшава, 9 липня 2016 року

НАТО закликає Росію припинити підтримувати бойовиків на сході країни і виконувати «Мінські угоди». Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

«Ми підтримуємо територіальну цілісність і суверенітет України. НАТО не визнає незаконну анексію Криму Росією і дестабілізацію на сході України. Мінські угоди постійно порушуються і кожного дня є загиблі. Ми закликаємо Москву припинити підтримку бойовиків на сході. Усі сторони мають виконувати мінські угоди», – заявив Столтенберг.

Генеральний секретар підтвердив подальшу підтримку України альянсом і заявив про підтримку реформ, які проводить український уряд.

Найближчим часом мають продовжити роботу трастові фонди НАТО, які раніше були створені для допомоги Україні, – з проведення медичної реабілітації, реформування сфери логістики, проведення заходів з забезпечення кібербезпеки, розмінування і інші. Столтенберг ще раз наголосив, що наразі питання членства в України в НАТО не стоїть у порядку денному – лише наближення до стандартів альянсу.

Детальніше про саміт НАТО і його можливі наслідки читайте в матеріалах Радіо Свобода «Саміт НАТО в Варшаві: Україні потрібні реформи, а не швидка заявка в НАТО» , «Двері до НАТО для Грузії та України залишаються відкритими – Столтенберг», «На саміті НАТО у Варшаві говоритимуть про східний фланг, союзників у Скандинавії та кібербезпеку» і «Саміт НАТО у Варшаві. На Східному фронті з’явилися зміни».

XS
SM
MD
LG