Доступність посилання

ТОП новини

Мін’юст: підкомітет ООН із запобігання катуванням повернеться в Україну у вересні


Підкомітет Організації Об’єднаних Націй із запобігання катуванням вирішив відновити роботу в Україні 5-9 вересня, повідомила перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова.

«Підкомітет ООН з попередження катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження і покарання вирішив відновити візит в Україну з огляду на запевнення, отримані від уряду України. Заплановані дати візиту 5-9 вересня… Тепер на порядку денному підготовка співробітників усіх органів, що будуть приймати членів підкомітету у вересні», – написала Севостьянова на своїй сторінці у Facebook.

Наприкінці травня підкомітет ООН достроково припинив свій візит в Україну, заявивши про перешкоджання діяльності підкомітету з боку українських силових структур. Правозахисники повідомили, що їх не пустили до кількох місць позбавлення волі, де, як підозрювали у підкомітеті, СБУ могла порушувати права затриманих.

У червні у Службі безпеки України заявили про готовність забезпечити повний доступ представників до приміщень відомства.

28 червня підкомітет ООН на своєму сайті повідомив про намір відновити свою роботу в Україні, але точної дати не називав.

Підкомітет з попередження катувань є органом у структурі Організації Об’єднаних Націй, що діє на виконання Конвенції ООН проти катувань.

XS
SM
MD
LG