Доступність посилання

ТОП новини

Раніше за місяць заробляли мільйон доларів – Марушевська про суму хабарів на митниці


Керівник Одеської митниці Юлія Марушевська
Керівник Одеської митниці Юлія Марушевська

На Одеській митниці лише на пропуску контейнерів раніше за місяць хабарники заробляли близько мільйона доларів. Про це в ефірі Радіо Свобода розповіла начальник Одеської митниці Юлія Марушевська.

За її словами, це лише частина корупційних схем, які раніше були на цій митниці.

«Я можу назвати найменші, найпристойніші суми, про які мені спокійно розповідають попередники. Пропуск одного контейнера – 700 доларів. За місяць виходило до мільйона доларів тільки на контейнерах, а є ж ще й інші вантажі», – розповіла Юлія Марушевська.

За її спостереженнями, тенденція обігу корупційних коштів на інших митницях зберігається. Як стверджує Марушевська, компанії з поганою репутацією і ті, які звикли домовлятися, переходять на інші митниці, зокрема на столичну.

Між Юлією Марушевською та головою Державної фіскальної служби України Романом Насіровим існує конфлікт. Марушевська заявляє, що її керівник намагається зберегти корупцію в системі митниць. У свою чергу Насіров говорив, що розчарований роботою Марушевської і не бачить ніяких позитивних новацій на Одеській митниці.

Юлія Марушевська входить до команди голови Одеської облдержадміністрації Міхеїла Саакашвілі і була призначена президентом України на посаду 19 жовтня 2015 року.

XS
SM
MD
LG