Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура оскаржила рішення про умовне покарання учасника АТО за згвалтування неповнолітньої


Прокуратура Київської області подала апеляційну скаргу на рішення Іванківського районного суду області, яким до умовного терміну покарання засуджено учасника АТО за зґвалтування неповнолітньої.

Прокуратура не погоджується з таким рішенням суду та вважає, що суд не врахував те, що обвинувачений не визнав вину у вчиненому злочину ні під час досудового розслідування, ні в суді.

«Також не може залишатися поза увагою той факт, що цей злочин військовослужбовець вчинив у стані алкогольного сп’яніння та щодо неповнолітньої. Крім того, у судовому засіданні потерпіла та прокурор наполягали на призначенні правопорушнику лише реального позбавлення волі», – йдеться в поширеному 11 липня повідомленні.

Як повідомила прес-служба обласної прокуратури, в липні 2015 року військовослужбовець у стані алкогольного сп’яніння, застосовуючи силу до неповнолітньої, задовольнив свою статеву пристрасть неприроднім способом. Його дії кваліфіковано за ч. 2 ст. 153 (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом, вчинене щодо неповнолітньої) Кримінального кодексу України.

Іванківський районний суд Київської області засудив 24-річного чоловіка до 4 років позбавлення волі з іспитовим строком на 2 роки.

Як йдеться в рішенні суду від 10 червня, доступному у державному реєстрі судових рішень, чоловікові вирішили призначити 2-річний випробний термін, зважаючи на «пом’якшувальні обставини».

XS
SM
MD
LG