Доступність посилання

ТОП новини

Кількість обстрілів з боку бойовиків на Донбасі скоротилася вдвічі – штаб


Штаб української воєнної операції на Донбасі заявляє, що від початку доби 11 липня до 18:00 підтримувані Росією сепаратисти здійснили 21 обстріл позицій українських військових. Це вдвічі менше, ніж було на цей же період доби 10 липня, коли в штабі АТО зафіксували 41 обстріл з боку бойовиків.

За повідомленням штабу, обстріли, в тому числі із застосуванням заборонених Мінськими угодами видів зброї, відбувалися на Луганщині (в районі Новоолександрівки та Станиці Луганської), на Донецькому напрямку (в районі Троїцького, Авдіївки та шахти «Бутівська») та на Маріупольскому напрямку.

Українські військові не інформували про свої втрати внаслідок бойових дій у понеділок.

В угрупованні «ДНР» ще не подавали зведених даних про бойові дії 11 липня. Речник бойовиків Едуард Басурін заявив удень 11 липня, нібито троє українських військових загинули і семеро були поранені під час спроби атаки позицій угруповання «ДНР» поблизу Донецького аеропорту. Басурін не вказав, коли саме відбувалися ці події.

В угрупованні «ЛНР» немає актуальних повідомлень про ситуацію на лінії контакту сторін конфлікту.

Угруповання «ДНР» і «ЛНР» визнані в Україні терористичними.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG