Доступність посилання

ТОП новини

У США повідомили про візит Керрі до Росії на переговори про Україну і Сирію


Джон Керрі (л) і Петро Порошенко (п) в Києві, 7 липня 2016 року
Джон Керрі (л) і Петро Порошенко (п) в Києві, 7 липня 2016 року

Державний департамент США повідомив, що державний секретар США Джон Керрі відвідає 14–15 липня столицю Росії Москву на переговори щодо Сирії, кризи в частині сходу України і конфлікту навколо Нагірного Карабаху.

У повідомленні не уточнено, з ким Керрі планує зустрічатися в Москві.

За цим повідомленням, Керрі прибуде до Росії після участі у святкуваннях Дня взяття Бастилії у Франції, а після візиту до Москви вирушить до Люксембурга і потім до Брюсселя. Там він має обговорити з координатором зовнішньої політики Європейського союзу Федерікою Моґеріні «головні зовнішньополітичні пріоритети», поінформували в Держдепартаменті.

Минулого тижня, 7 липня, Джон Керрі відвідав Київ, де говорив із керівниками України, зокрема, про розпалюваний Росією конфлікт на частині українського Донбасу. Він, зокрема, наголошував, що без забезпечення безпеки і без припинення використання важких озброєнь на Донбасі мінські угоди про врегулювання в регіоні зазнають провалу.

Держсекретар тоді нагадав, що попереднього дня, 6 липня, таке саме послання передав президент США Барак Обама президентові Росії Володимирові Путіну в телефонній розмові.

XS
SM
MD
LG