Доступність посилання

ТОП новини

Міністр оборони США схвалив надання ширших прав військовим США в Афганістані


Ашраф Гані (л) вітає Аштона Картера (с) в Кабулі, офіційне фото 12 липня 2016 року
Ашраф Гані (л) вітає Аштона Картера (с) в Кабулі, офіційне фото 12 липня 2016 року

Міністр оборони США Аштон Картер схвально оцінив рішення, що надало командирам американських військ в Афганістані ширші повноваження співпрацювати з афганськими військами і здійснювати операції проти ісламістського руху «Талібан».

Як сказав він у перебігу не оголошеного наперед візиту до Афганістану, це рішення збільшить ефективність дій американських військ у цій країні.

Виступаючи на спільній прес-конференції з президентом Афганістану Ашрафом Гані, американський міністр наголосив, що для продовження міжнародної допомоги Кабулові головним є поступ афганської влади в боротьбі з корупцією.

Аштон Картер також зустрінеться з іншими чільними керівниками Афганістану і з командувачем військ США в цій країні.

Візит відбувається невдовзі по тому, як президент США Барак Обама оголосив, що Сполучені Штати і наступного року збережуть в Афганістані 8 тисяч 400 своїх військовослужбовців, а не скоротять їхнє число до 5 тисяч 500, як планували раніше.

Ці війська беруть участь у місії НАТО, що має на меті навчання афганських силових структур і допомогу їм. Крім того, США мають в Афганістані певну кількість бійців сил спецоперацій, які здійснюють там контртерористичні місії.

XS
SM
MD
LG