Доступність посилання

ТОП новини

Можливою причиною залізничної катастрофи в Італії назвали помилкову команду диспетчера


На місці катастрофи
На місці катастрофи

Серед імовірних причин залізничної катастрофи на півдні Італії вважають помилкову команду диспетчера, заявив італійському Radio Capital Массімо Мадзіллі, мер міста Корато, неподалік якого зранку сталася аварія.

Місцева влада повідомила, що на тій ділянці залізниці ремонтні роботи не проводилися. Підозрюють помилкове управління потягами, бо зіткнення сталося на великій швидкості і на ділянці шляху з одноколійним рухом.

Серед поля в області Апулія біля Адріатичного узбережжя зіткнулися два пасажирські потяги. За попередніми даними, 22 особи загинули, ще понад 50 поранені. На місці катастрофи працюють пожежники і рятувальні служби. За їхніми словами, жертв може бути і більше. Не інформують, чи є серед них іноземці. Одну дитину вдалося витягти живою, і її відправили на гелікоптері до найближчого шпиталю. До місцевих лікарень привозять важко поранених, катастрофічно не вистачає крові для переливань.

Лобове зіткнення потягів було настільки сильним, що уламки потягів порозліталися в полі між оливковими деревами на десятки метрів. В одному з поїздів уцілів лише останній вагон, в іншому – два.

Голова італійського уряду Маттео Ренці ввечері має прибути на місце трагедії. «Не зупинимося, допоки не з’ясуємо, що сталося», – сказав прем’єр-міністр, оголосивши початок розслідування катастрофи.

За останні сім років на італійській залізниці сталися 120 аварій, загинули 74 людини і понад 250 були поранені. Серед причин називають залізничні полотна з однією колією, зсуви ґрунту, що спричиняє сходження потягу з рейок, і навіть вибухи на будівельних майданчиках, які розташовані поблизу залізниці. Дуже рідко серед причин інцидентів вказують на фатальний збіг обставин.

XS
SM
MD
LG