Доступність посилання

ТОП новини

Експерти ЄС консультуватимуть харківських правоохоронців щодо реформування


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Харкові почало працювати представництво Консультативної місії Європейського союзу з реформування сектору цивільної безпеки, повідомив голова місії в Україні Кястутіс Ланчинскас.

Під час презентації осередку він представив керівникам обласної поліції, прокуратури та СБУ очільника представництва на Харківщині Герріта Яна ван Гелдера – поліцейського з Нідерландів. За словами голови консультативної місії в Україні, найближчими місяцями в Харкові проводитимуть тренінги у взаємодії поліції з громадою, а також буде реалізований проект удосконалення процедур розслідування кримінальних справ.

«Мандат місії консультативний: допомогти вашим правоохоронним органам розвиватися. Ми привезли найкращу практику, з 30 країн», – наголосив Кястутіс Ланчинскас.

Члени харківського представництва місії координуватимуть проведення заходів реформування правоохоронних органів в області, радитимуть, як поліпшити в регіоні громадську безпеку, консультуватимуть щодо ефективного розподілу повноважень, щоб силові структури не дублювали функції одне одного, опікуватимуться менеджментом і управлінням людськими ресурсами, а також опікуватимуться питаннями боротьби з корупцією.

Раніше своє представництво консультативна місія Євросоюзу відкрила у Львові.

XS
SM
MD
LG