Доступність посилання

ТОП новини

У Франції продовжили надзвичайний стан через теракт у Ніцці


На Єлисейському палаці в Парижі, резиденції президента Франції, спускають на півщогли державний прапор на знак жалоби, 15 липня 2016 року
На Єлисейському палаці в Парижі, резиденції президента Франції, спускають на півщогли державний прапор на знак жалоби, 15 липня 2016 року

Президент Франції Франсуа Олланд продовжив через напад у місті Ніцці ще на три місяці надзвичайний стан у країні, запроваджений свого часу після попередніх терактів.

Він провів засідання так званого кабінету безпеки через цей напад.

Раніше Олланд називав напад у Ніцці терористичним актом.

Прокуратура Парижа, яка розслідує напад, повідомила, що внаслідок цього нападу ввечері в четвер загинули на цей час 84 людини, з них 10 дітей і підлітків.

Поранені 202 людини, з них 52 перебувають у критичному стані, з них 25 на апаратах підтримки життя.

Українські дипломати повідомили, що внаслідок теракту один громадянин України загинув, двоє поранені.

Також серед загиблих іноземців, про яких відомо на цей час, – по двоє громадян США, Марокко й Вірменії і по одному Швейцарії і Росії.

За даними влади, нападником був громадянин Франції туніського походження, що жив у Ніцці. Місцева преса пише, що то був 31-річний Мохамед Лауаєж Булель. За повідомленнями, він мав проблеми з поліцією, але не викликав підозр спецслужб.

За кермом вантажівки він проїхав близько двох кілометрів крізь натовп людей на набережній курортного міста на Лазуровому березі Середземного моря, що зібралися на феєрверк із нагоди національного свята Франції, яке святкують 14 липня, а потім відкрив вогонь із вогнепальної зброї. Поліція застрелила його.

У Франції оголосили триденну жалобу через напад – уже третій із численними жертвами в цій країні за останні півтора року.

Теракт широко засудили у світі, в тому числі й мусульманські діячі.

XS
SM
MD
LG