Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпрі в «день тиші» висіла реклама в стилістиці кандидатів


Дніпро, де на 27-у окрузі в неділю мають відбутись довибори до Верховної Ради України,в «день тиші» ряснів рекламою в стилістиці кандидатів.



На білбордах та сіті-лайтах прямо не вказані прізвища кандидатів, але присутні кольори та символіка, з якою вони проводили виборчу кампанію. Зокрема, в стилістиці передвиборчої кампанії кандидатів рекламують фестиваль або нагадують про день голосування.

Окрім того, на частині носіїв зовнішньої реклами вказане ім’я по-батькові одного з кандидатів, і виборцеві нескладно зрозуміти, про кого йдеться.

Водночас голова правління «Комітету виборців України» Станіслав Жолудєв зазначає, що всі ці факти складно кваліфікувати як передвиборче порушення: кандидати користуються недосконалим законодавством.

«Це практика, яку взяли наші кандидати з останніх місцевих виборів. Це недолік нашого закону, не була зроблена більш жорсткою процедура моніторингу інформаційної кампанії. У Верховній Раді була пропозиція, яку не підтримали депутати, про те, що кольорові, символічні асоціації з агітаційним матеріалом, мали б автоматично відносити до агітаційних і на них би поширювалася заборона у «день тиші», – зазначає Станіслав Жолудєв.

Також, на його думку, відповідальність за порушення в агітації несуть не тільки кандидати, а й виконавці – рекламники, поширювачі листівок тощо.

Проміжні вибори до Верховної Ради України мають відбутись 17 липня на 7 одномандатних округах (№№ 23, 27, 85, 114, 151, 183 та 206). Округ № 27 у Дніпрі став «вільним» через обрання народного депутата від цього округу Бориса Філатова міським головою восени 2015 року. На місце депутата тут претендує 59 кандидатів.

XS
SM
MD
LG