Доступність посилання

ТОП новини

До поліції Дніпра надійшло 20 повідомлень про порушення у ході довиборів


До поліції Дніпра надійшло 20 повідомлень про порушення у ході виборчого процесу. Про це у неділю повідомив начальник відділу превентивної діяльності Дніпропетровського міського відділу поліції Максим Джихур.

За його словами, в основному це повідомлення про незаконну агітацію, агітацію з порушеннями.

«Багато хто бачив людей в футболках з певними написами поблизу виборчих дільниць, які спілкуються з громадянами. Ми зараз перевіряємо ці факти. Фактів підкупу на даний момент не виявлено. Був один факт виносу бюлетеня в Соборному районі. Чоловіка затримали, збирають матеріал, трохи пізніше буде дана правова оцінка. Також є одне повідомлення про нібито фотографування виборчого бюлетеня», – повідомив співробітник поліції.

Загалом, за даними з поліції, для забезпечення охорони громадського порядку під час проведення виборів на 27 окрузі задіяно понад 900 співробітників поліції. У разі необхідності їм допомагатимуть резервні сили – близько 300 поліцейських та солдатів Національної гвардії.

Усі виборчі дільниці округу відкрилися вчасно. Черг немає. Через рекордну спеку, кажуть представники дільничних комісій, найактивніше голосували вранці.

Мер міста Борис Філатов заявив, що в Дніпрі проходять нормально, а зафіксовані порушення не носять системного характеру.

«Є відомості, що на трьох ділянках один з кандидатів намагався запустити так звану «карусель», – сказав Філатов, та подробиць не надав.

Тим часом у Нацполіції повідомили про 30 повідомлень щодо порушень в ході голосування загалом по Україні з початку доби.

Проміжні вибори до Верховної Ради України відбуваються 17 липня на 7 одномандатних округах.

XS
SM
MD
LG