Доступність посилання

ТОП новини

На Івано-Франківщині між 2 лідерами виборчих перегонів різниця у близько 500 голосів


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

По виборчому округу № 85 з центром у Калуші Івано-Франківської області на проміжних виборах до Верховної Ради лідирує кандидат від партії «Укроп» Віктор Шевченко – 22,18% голосів, у його суперника представника партії «Блок Петра Порошенка» Сергія Насалика – 20,26%. Різниця між кандидатами складає близько 500 голосів виборців.

На даний час Центральна виборча комісія опрацювала близько 61,5% протоколів.

На третьому місці – представниця ВО «Батьківщина» Ольга Сікора (13,31%).

Одразу після закінчення голосування 17 липня екзит-поли дали різні результати. Згідно з опитуванням компанії «Соціс» на замовлення КВУ, лідирував Сергій Насалик, а екзит-пол місцевої агенції «Фіртка» перемогу віддавав Вікторові Шевченку.

Проміжні вибори народних депутатів у окрузі № 85 з центром у Калуші проводилися у зв’язку з припиненням повноважень народного депутата Ігоря Насалика. У них брали участь 37 кандидатів.

На даний час ЦВК повідомляє про опрацювання понад 57% протоколів на виборах, що відбулися 17 липня у семи округах.

За оприлюдненими даними, найбільше протоколів оброблено в окрузі №27 (місто Дніпро) – 95,34%, там лідирує самовисуванець, волонтер, радник міністра оборони України Тетяна Ричкова, набравши 44,83% голосів. Її найближчий суперник, самовисуванець Загід Краснов, отримав 36,43% голосів.

82,69% протоколів оброблено в окрузі №23 (центр – селище Маневичі Волинської області), перемагає кандидат від партії «Укроп» Ірина Констанкевич з підтримкою в 55,06%.

В окрузі №183 (Херсон) із більш ніж дворазовим відривом від найближчих конкурентів лідирує кандидат від «Батьківщини» Юрій Одарченко.

В окрузі №206 (Чернігів) лідирує самовисуванець, президент корпорації «Укрбуд», колишній депутат Київради від «Удару» Максим Микитась. На другому місці – кандидат від «Батьківщини» Юрій Власенко.

В окрузі №151 (центр – Гадяч Полтавської області) лідирує кандидат від «Батьківщини» Руслан Богдан, на другому місці – самовисуванець Микола Бондар.

Найменше протоколів на ранок 18 липня опрацьовано на окрузі №114 (центр – селище Станиця Луганська Луганської області). Там за результатами обробки 8,27% даних лідирує громадський діяч і член партії «Наш край» Сергій Шахов, набравши 40,49% голосів. Його найближчий конкурент, самовисуванець Валерій Мошенський, набрав 21,13% голосів.

Проміжні вибори до Верховної Ради України відбулися 17 липня в семи одномандатних округах, де місця депутатів парламенту з різних причин виявилися вакантними.

XS
SM
MD
LG