Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко зустрівся з делегацією Альянсу лібералів та демократів за Європу


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко зустрівся з делегацією Альянсу лібералів та демократів за Європу (ALDE) на чолі з Гансом Ван Бааленом та П’єтрасом Ауштрявічусом.

«Глава держави поінформував депутатів Європарламенту про ситуацію на Донбасі. Петро Порошенко підкреслив, що Росія та підтримувані нею бойовики не виконують безпекові положення мінських угод, що не дає можливості перейти до політичного процесу. Президент також наголосив на необхідності координації дій для деокупації Криму та припинення порушення прав українців на півострові», – повідомили ввечері 18 липня в Адміністрації президента України за результатами зустрічей.

«Депутати Європейського парламенту запевнили у готовності максимально пришвидшити роботу щодо схвалення рішення про запровадження ЄС безвізового режиму для громадян України восени цього року», – додали в Адміністрації українського президента.

За інформацією української сторони, Порошенко закликав депутатів Європарламенту сприяти якнайшвидшому завершенню ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у контексті результатів консультативного референдуму у Нідерландах.

На квітневому референдумі у Нідерландах щодо Угоди про асоціацію між Україною і ЄС, більшість проголосували проти цього.

У разі, якщо Нідерланди все ж відхилять ратифікацію, угода про асоціацію, включно з зоною вільною торгівлі, як припускають, буде діяти між Україною і рештою 27 членами Євросоюзу.

XS
SM
MD
LG