Доступність посилання

ТОП новини

Суд арештував першого заступника голови ОПЗ з правом застави


Микола Щуриков
Микола Щуриков

Солом’янський районний суд Києва на засіданні 20 липня обрав першому заступнику голови правління «Одеського припортового заводу» Миколі Щурикову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 днів із правом внесення застави у розмірі майже 40,6 мільйона гривень.

Слідчий суддя частково задовольнив клопотання прокурорів Спеціальної антикорупційної прокуратури (САП) і Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), які просили суд про заставу в розмірі близько 205 мільйонів гривень.

Сам затриманий повідомив після оголошення судового рішення, що у нього немає коштів для внесення застави.

Запобіжний захід Антикорупційна прокуратура обґрунтовує тим, що тримання під вартою Щурикова не дозволить йому чинити тиск на свідків, що проходять у справі стосовно нього, і не дасть йому можливості сховатися від слідства, поїхати за межі України.

14 липня у Національному антикорупційному бюро повідомили про затримання першого заступника голови правління НАК «Нафтогаз України» і голови наглядової ради ОПЗ Сергія Переломи та першого заступника цього підприємства Миколи Щурикова. Їх затримали у справі про розтрату коштів Одеського припортового заводу. Затримані свою провину заперечують.

Одеський припортовий завод є одним із найбільших підприємств хімічної галузі як в Україні, так і в Європі. Кількість працівників перевищує 4 тисячі осіб. Він спеціалізується на виробництві та реалізації хімічної продукції – аміаку та карбаміду, також перевантажує на експорт продукцію інших підприємств України та Росії.

XS
SM
MD
LG