Доступність посилання

ТОП новини

Президент ПАРЄ: вбивство Шеремета є наступом на свободу ЗМІ


Правоохоронці на місці вибуху
Правоохоронці на місці вибуху

Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт закликає владу України ретельно розслідувати вбивство журналіста Павла Шеремета і покарати винних.

«Вбивство Павла Шеремета: прикрий напад на свободу слова і безпеку журналістів. Необхідне повне розслідування, щоб притягнути до відповідальності винних», – написав Аграмунт у Twitter.

Він також висловив співчуття родині і близьким загиблого.

Павло Шеремет загинув внаслідок вибуху автомобіля, в якому він їхав, у центрі Києва. Вибух стався о 7:45 ранку. Радник голови Міністерства внутрішніх справ України Зорян Шкіряк заявляє, що в автомобілі журналіста Павла Шеремета спрацював, за попередніми даними, безоболонковий саморобний вибуховий пристрій потужністю від 400 до 600 грамів у тротиловому еквіваленті.

Прокуратура України кваліфікувала вбивство журналіста Павла Шеремета як «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб».

За словами голови Нацполіції Хатії Деканоїдзе, правоохоронці мають намір вилучити записи камер відеоспостереження з місця загибелі Павла Шеремета.

У Києві внаслідок вибуху загинув журналіст «Української правди» (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:11 0:00

Головний редактор інтернет-видання «Українська правда» Севгіль Мусаєва-Боровик пов’язує загибель журналіста Павла Шеремета з його професійною діяльністю. В Організації з безпеки і співпраці в Європі закликали владу України притягти до відповідальності виконавців і організаторів убивства журналіста Павла Шеремета.

Павло Шеремет – білоруський, російський та український журналіст телебачення, радіо та періодичних видань. Останні п’ять років жив у Києві, працював в «Українській правді» і на радіо «Вести».

XS
SM
MD
LG