Доступність посилання

ТОП новини

В окупованому Севастополі судять за вимагання екс-голову «Русского блока»


Геннадій Басов на «Російському марші» в Криму проти євроінтеграції України, Сімферополь, 4 листопада 2013 року
Геннадій Басов на «Російському марші» в Криму проти євроінтеграції України, Сімферополь, 4 листопада 2013 року

Підконтрольний Росії Ленінський районний суд Севастополя розпочав 21 липня розгляд по суті кримінальної справи проти колишнього керівника «Русского блока» Геннадія Басова, повідомляє сайт проект Радіо Свобода «Крим. Реалії».

Басова звинувачують у «комерційному підкупі, здійсненому за незаконні дії, пов’язаному з вимаганням» та в «отриманні хабара у великому розмірі, поєднаному з вимаганням».

21 липня суд відхилив кілька клопотань сторони захисту – про зміну запобіжного заходу, про вилучення доказів, про недовіру прокурору, про перенесення судового засідання тощо. Також залишили поза розглядом клопотання про суд присяжних.

Сторона обвинувачення наполягає, що навесні 2015 року Басов як директор підприємства «Спеціалізована служба з питань похоронної справи» з метою отримання вигоди від підприємця за здійснення ним комерційної діяльності на території цвинтаря в Севастополі отримав гроші в сумі 490 тисяч рублів.

Обвинувачений своєї провини не визнає.

Навесні 2014 року Басов і його партія «Русский блок» брали активну участь в окупації півострова. З травня 2014 року діяльність «Російського блоку» на території України заборонена.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG