Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики активізувалися на Маріупольському напрямку – штаб


Штаб української воєнної операції на Донбасі заявляє, що за добу 24 липня підтримувані Росією сепаратисти 58 разів відкривали вогонь по позиціях українських підрозділів. Найбільше, 35 обстрілів, зафіксовано на Маріупольському напрямку, інформують у штабі АТО.

За цими даними, зі 122-міліметрових самохідних установок бойовики били по Новогригорівці, а зі 120- та 82-міліметрових мінометів обстріляли Талаківку, Водяне та Старогнатівку. Також неспокійно було в Широкині, Гнутові, Красногорівці та під Мар’їнкою.

На Донецькому напрямку зафіксований 21 випадок порушення режиму припинення вогню. Неспокійно в Авдіївці та Новоселівці Другій, вказують українські військові.

В сепаратистських угрупованнях заявляють про відбиття спроб проникнення на контрольовану бойовиками територію диверсійно-розвідувальних груп Збройних сил України – в районі Донецького аеропорту та в районі села Калинове на Луганщині.

Сторони конфлікту не повідомляють про свої втрати 24 липня.

Підтримувані Росією збройні сепаратистські угруповання «ДНР» і «ЛНР» Генеральна прокуратура України визнала терористичними.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушується, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені. Сторони звинувачують у порушеннях одна одну й заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG