Доступність посилання

ТОП новини

ВМС закликали мешканців Одещини й Миколаївщини до розуміння у зв’язку з навчаннями «Сі Бриз»


Американський есмінець «Росс» – учасник цьогорічних навчань
Американський есмінець «Росс» – учасник цьогорічних навчань

Командування Військово-морських сил Збройних сил України закликало мешканців і гостей Одеської і Миколаївської областей із розумінням поставитися до деяких незручностей, що можуть виникнути для них під час проведення військових навчань «Сі Бриз-2016».

Крім того, командування просить не заважати військовим виконувати їхні завдання і зберігати спокій.

У повідомленні прес-центру командування ВМС України нагадано, що з вівторка до суботи, 26–30 липня, на території цих двох областей у перебігу активної фази навчань будуть відбуватися пересування колон військової техніки, тренування з морського і повітряного десантування в різних районах, польоти авіаційної техніки та інші заходи.

У неділю в Одесі урочисто відкрили активну фазу багатонаціональних навчань «Сі Бриз-2016». У них беруть участь військові 13 країн – і членів НАТО, і країн-партнерів.

Темою навчань «Сі Бриз-2016» є планування і проведення міжнародної миротворчої операції у кризовому районі, мета – відпрацювання за стандартами провідних країн світу дій багатонаціональних штабів і сил під час планування і проведення міжнародної операції зі встановлення миру.

У командуванні ВМС України вважають, що навчання «Сі Бриз-2016» сприятимуть підвищенню рівня підготовки флотів у проведенні багатонаціональних операцій у кризових районах і поглибленню довіри між військовими моряками різних країн.

Навчання «Сі Бриз» – багатонаціональні військові навчання, що проводяться на території України з 1997 року. Співорганізатори навчань – Україна і США.

Кілька разів за історію навчань проросійські політичні сили і комуністи влаштовували перешкоди для їхнього проведення.

XS
SM
MD
LG