Доступність посилання

ТОП новини

Ердоган зустрінеться з Путіним 9 серпня


Реджеп Тайїп Ердоган
Реджеп Тайїп Ердоган

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган наступного місяця поїде в Росію на переговори зі своїм російським колегою Володимиром Путіним, повідомляє турецький віце-прем’єр Мехмет Шимшек.

Ердоган і Путін зустрінуться у Санкт-Петербурзі 9 серпня, цитує Шимшека державна новинна агенція Туреччини Anadolu.

Це буде перша зустріч між двома лідерами після того, як Туреччина і Росія вирішили налагодити зв’язки.

Відновити співпрацю у сфері туризму і почати нормалізацію торговельно-економічних відносин президент Росії Володимир Путін і президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган домовилися наприкінці червня.

Кремль наголошував, що це стало можливим лише після того, як Ердоган вибачився і висловив співчуття родині російського льотчика, який загинув у листопаді 2015 року, коли турецькі ВПС збили російський бомбардувальник Су-24 поблизу турецько-сирійського кордону. Тоді Москва запровадила санкції щодо Анкари. У Туреччині у відповідь наголосили, що ні про які вибачення не могло бути й мови, Ердоган лише передав через Путіна співчуття родині загиблого.

Раніше цього місяця Путін телефонував Ердогану, щоб висловити підтримку у зв’язку зі спробою перевороту в Туреччині. У Кремлі підтвердили, що двоє лідерів найближчим часом матимуть зустріч.

XS
SM
MD
LG