Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі один військовий загинув, ще один поранений – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу на Донбасі один український військовослужбовець загинув, ще один поранений, повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, на донецькому напрямку найгарячішою точкою залишається Авдіївська промзона, за минулу добу по позиціях українських військових було випущено понад 100 мін різних калібрів, також у цьому районі відбувся бій, що тривав близько години.

Він додав, що обстріли також були на Світлодарскій дузі та поблизу Горлівки.

Лисенко також повідомив, що на маріупольському напрямку сепаратисти продовжують застосовувати важке озброєння, зокрема, у Старогнатівці бойовики стріляли з танка, а у Мар’їнці застосували міномети.

Речник АТО також повідомив, що на луганському напрямку відновилися бої по всій лінії фронту.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» звинувачують українських військових в обстрілах селища Зайцеве і околиць Ясинуватої, території Донецького аеропорту.

В угрупованні «ЛНР» кажуть, що за минулу добу українські військові дев’ять разів обстріляли їхні позиції, внаслідок чого ніхто не постраждав.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG