Доступність посилання

ТОП новини

У НБУ сподіваються на отримання чергового траншу від МВФ наприкінці серпня


Валерія Гонтарева ©Shutterstock
Валерія Гонтарева ©Shutterstock

Національний банк України сподівається на отримання чергового траншу кредиту Міжнародного валютного фонду наприкінці серпня 2016 року.

«Ми сподіваємося, коли повернеться з канікул (рада директорів МВФ – ред.), Фонд оголосить скликання ради, і, сподіваємося, що це (отримання чергового траншу – ред. ) буде наприкінці серпня», – сказала глава НБУ Валерія Гонтарева.

Раніше міністр фінансів України Олександр Данилюк зазначав, що Україна не порушує графіка переговорів з МВФ і також розраховує, що засідання Ради директорів фонду відбудеться до кінця липня.

МВФ схвалив програму кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування (EFF) загальним обсягом 17,5 млрд доларів терміном на 4 роки в березні 2015 року. Перший транш на суму 5 мільярдів доларів Україна отримала 13 березня, другий, на 1,7 мільярда доларів, – 4 серпня 2015 року.

Станом на липень сторони погодили всі питання щодо другого перегляду програми реформ, обговоривши різні аспекти монетарної, банківської, антикорупційної політики, пенсійної реформи та приватизації. Але меморандум, що передбачає подальші зобов’язання сторін, ще не підписаний.

XS
SM
MD
LG